Must Riis 1000g Vivio
Must riis, pärast keetmist, omandab lillaka tooni, seetõttu nimetatakse seda ka lillaks. Nagu pruun riis, ei serveerita seda, olles rikkalik kiudainete, vitamiinide, eriti E-vitamiini ja mineraalide: raua, tsingi, vase poolest. Must riis vajab keetmiseks kauem aega kui teised riisitüübid, pool tundi kuni tund, jääb see alati veidi krõmpsuvaks. Seda kasutatakse sageli tervislike magustoitude valmistamiseks, näiteks kookospiimaga riisimagustoit. Must riis on rikas antioksüdantide poolest, mis aitavad võidelda vabade radikaalidega, kaitstes meid seeläbi põletikuliste seisundite ja paljude haiguste eest ning aeglustades rakke vananemist. NBSP; <strong> Toiteväärtused 100 g kohta </strong> energiasisaldus 1498KJ / 354Kcal - 18% RWS * RASV 3,2 g - 5%, sealhulgas küllastunud rasvhapped 0,8 g - 4% süsivesikud 72 g - 28%, sealhulgas suhkrud 0,7 g & LT; 1% valk 7,7 g - 15% kiudained 3,1 g sól 0,03 g & lt; 1% * RWS - Toiteväärtuse viide